Ποια δίαιτα να εμπιστευτω;

Ποια δίαιτα να εμπιστευτω;

Η σωστή δίαιτα δεν βασίζεται σε απαγορεύσεις αλλά σε προϋποθέσεις

Στην ερώτηση ‘ποια δίαιτα είναι τελικά η σωστή δίαιτα’ πολύς κόσμος απαντά ότι η σωστή δίαιτα

– απαγορεύει το ψωμί , τα μακαρόνια και γενικότερα τους υδατάνθρακές
– απαγορεύει τα γλυκά και τα τηγανιτά ενώ ταυτόχρονα περιορίζει το λάδι
– δεν συνδυάζει τα μακαρόνια με το κρέας και το κοτόπουλο με τις πατάτες
– συνδυάζει την σαλάτα με πρωτεΐνη
– δεν επιτρέπει την κατανάλωση φαγητού μετά τις 8κτώ το βράδυ
– υπαγορεύει λίγο αλάτι και πολύ νερό
– απαγορεύει τα ποτά, τα αναψυκτικά και τους χυμούς με ζάχαρη

Τελικά πόσα «πρέπει» χαρακτηρίζει μια καλή διατροφή και πόσο όλα αυτά τα πρέπει μας κάνουν να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα βήμα μπροστά στην κατάκτηση μιας καλύτερης σχέσης μας με το φαγητό?

Μια εντελώς διαφορετική οπτική ως απάντηση στο ερώτημα ποια δίαιτα είναι η σωστή δίαιτα θα μας υποδείκνυε ότι η σωστή δίαιτα

– χρειάζεται να μας κρατά ήρεμους και ικανοποιημένους
– δεν πρέπει να μας δημιουργεί τύψεις και ενοχές
– είναι σημαντικό να συμβάλει στην διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών προκειμένου να κάνουμε σωστότερες διατροφικές επιλογές κατά την διάρκεια της ημέρας
– δεν βασίζεται σε απαγορεύσεις αλλά σε προϋποθέσεις
– περιλαμβάνει συχνά γεύματα, φρούτα, λαχανικά, σαλάτες, γαλακτοκομικά
– δεν απαγορεύει τα γλυκά και τα τηγανιτά, αντιθέτως τα απενοχοποιεί και τα εντάσσει στην καθημερινή διατροφή του ατόμου
– εκπαιδεύει το άτομο σε θεωρία και πράξη να γίνει διαιτολόγος του εαυτού του και κύριος των επιλογών του

Η γνώση γύρω από την σωστή διατροφή και η αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε απέναντι στο φαγητό είναι το μέσο για την αλλαγή.

Αναρτήθηκε από

Η Μαγδαληνή Αραβίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και σπούδασε στο τμήμα Διατροφής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης από όπου της απονεμήθηκε ο τίτλος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου (1998-2002). Ολοκλήρωσε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστήμιου των Ιωαννίνων, στο τμήμα Χημείας, με τίτλο Επιστήμη τροφίμων και Διατροφής (2008-2010). Παράλληλα, παρακολούθησε 15μηνη μετεκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές υπό την καθοδήγηση του National Centre For Eating Disorders της Βρετανίας στο αντίστοιχο ελληνικό παράρτημα. Από το 2002 εργάζεται ως διαιτολόγος στον ιδιωτικό τομέα και από τον Σεπτέμβριο του 2011 διατηρεί δικό της διαιτολογικό γραφείο στην Αγία Παρασκευή. Υποστηρίζει ότι η καλή σχέση του ατόμου με την τροφή και η αποκατάσταση της ψυχικής και σωματικής του υγείας μπορεί να επιτευχθεί μέσω τεχνικών αυτοπαρακολούθησης, απενεχοποίησης, εφαρμογής στόχων και εκπαίδευσης σε θέματα διατροφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε το σχόλιο σας